Home Software Android Auto Încheie Suportul pentru Telefoanele Vechi Android. Vezi versiunile afectate!

Android Auto Încheie Suportul pentru Telefoanele Vechi Android. Vezi versiunile afectate!

by Marian Ciobanu
Android Auto

Android Auto, sistemul care permite integrarea smartphone-urilor cu sistemele de divertisment auto, va înceta în curând să mai funcționeze pe telefoanele mai vechi care rulează Android 7 Nougat. Această schimbare, dezvăluită în cea mai recentă versiune a software-ului Android Auto, indică o trecere la cerința minimă de a avea Android 8 Oreo pentru a utiliza serviciul.

Publicat pe 22 decembrie 2023, anunțul nu vine ca o surpriză în lumea tehnologiei în rapidă schimbare, unde șapte ani pot reprezenta o eternitate. Această mișcare reflectă tendința generală de înaintare și actualizare constantă în domeniul tehnologiei mobile. În timp ce Android 7 Nougat a fost lansat în toamna anului 2016, avansul rapid în software și hardware a făcut ca suportul pentru versiuni mai vechi să devină din ce în ce mai nesustenabil.

Pe lângă Android Auto, s-a dezvăluit anterior că și alte aplicații Google, cum ar fi Chrome și Calendar, își vor încheia suportul pentru Android Nougat. Utilizatorii care încă folosesc dispozitive cu această versiune de Android vor trebui să-și actualizeze telefoanele la o versiune mai recentă pentru a continua să folosească aceste servicii.

Este important de menționat că, deși multe aplicații și funcții pot continua să funcționeze pe dispozitive mai vechi pentru o perioadă, acest lucru nu este recomandat din punct de vedere al securității. Majoritatea telefoanelor Android primesc actualizări de securitate pentru o perioadă de trei până la cinci ani, după care este prudent să se considere înlocuirea dispozitivului. Acest sfat vine în contextul în care securitatea cibernetică devine din ce în ce mai importantă, iar utilizatorii sunt încurajați să folosească dispozitive care pot primi cele mai recente actualizări de securitate pentru a-și proteja datele și intimitatea.

În concluzie, în timp ce Android Auto își îndreaptă privirea spre viitor, utilizatorii sunt îndemnați să facă același lucru, actualizându-și dispozitivele pentru a menține compatibilitatea și securitatea. Această schimbare subliniază importanța adaptării la evoluția tehnologică și necesitatea de a rămâne conectat într-o lume digitală în continuă schimbare.

Articole similare

Leave a Comment

* Prin completarea formularului, ești de acord cu prelucrarea datelor tale de către site.