Android 15 Va Avea Funcția de Monitorizare a Sănătății Bateriei, Inspirată de pe iPhone

Android se pregătește să facă un pas semnificativ înainte, aducând utilizatorilor o funcție mult așteptată: monitorizarea sănătății bateriei. Această caracteristică, de mult timp prezentă pe dispozitivele iPhone, oferă utilizatorilor o imagine clară a stării bateriei lor, arătând capacitatea maximă în comparație cu starea inițială și oferind astfel o perspectivă asupra gradului de degradare a acesteia.

Recent, Nail Sadykov, editor la Android Authority și Google News Telegram, a descoperit o funcție ascunsă de „sănătate a bateriei” în actualizarea beta 2 a Android 14 QPR2. Deși în prezent inactivă, analiza codului a dezvăluit că aceasta va afișa „procentajul estimat de încărcare pe care bateria îl poate deține în prezent comparativ cu momentul când era nouă”. Cu alte cuvinte, este vorba despre aceeași funcție de procentaj de sănătate a bateriei întâlnită la iPhone-uri.

Android 15

Deși lansarea acestei caracteristici rămâne încă învăluită în mister, se sugerează că ar putea fi introdusă odată cu Android 15, posibil ca o exclusivitate inițială pentru dispozitivele Pixel. Cu toate acestea, există întotdeauna posibilitatea ca planurile să fie abandonate, deși eforturile recente ale Google par să indice contrariul.

Ultimul Pixel Feature Drop a introdus deja un ecran de „informații despre baterie”, dezvăluind numărul de cicluri al bateriei și data fabricației. Mai mult, Android 14 a oferit dezvoltatorilor terți API-uri pentru baterie, permițând aplicațiilor să estimeze sănătatea bateriei. Acești pași par să pregătească terenul pentru un ecran nativ de sănătate a bateriei.

Beneficiile unei astfel de caracteristici sunt indiscutabile, în special pentru cei care aleg să păstreze telefoanele pentru perioade mai lungi. Google a anunțat, de asemenea, șapte ani de actualizări pentru seria Pixel 8, astfel încât funcția de monitorizare a sănătății bateriei va fi extrem de utilă pentru noii proprietari de Pixel.

Se așteaptă ca mai multe detalii despre această caracteristică să înceapă să apară în curând. Vom continua să vă ținem la curent cu orice dezvoltări noi în această direcție.

Sursa: GizmoChina

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *