Android 15 și One UI 7: Ultima Actualizare Majoră pentru Anumite Telefoane Galaxy

În fiecare an, multe dispozitive Galaxy devin ineligibile pentru viitoare actualizări majore de Android după ce primesc numărul promis de actualizări. Anul acesta, Android 15 va fi ultima actualizare majoră de sistem pentru mai multe smartphone-uri Samsung Galaxy.

Lista Dispozitivelor Afectate

Următoarele dispozitive vor primi Android 15 ca ultima lor actualizare majoră:

 • Galaxy S21
 • Galaxy S21+
 • Galaxy S21 Ultra
 • Galaxy Z Fold 3
 • Galaxy Z Flip 3
 • Galaxy A14
 • Galaxy A14 5G
 • Galaxy A05
 • Galaxy A05s
 • Galaxy M14 4G
 • Galaxy M14 5G
 • Galaxy F14 5G

Aceste dispozitive vor primi și actualizări incrementale One UI 7.1, iar ulterior vor continua să primească patch-uri de securitate pentru o perioadă.

Politica de Actualizare a Samsung

Samsung este cunoscută pentru politica sa generoasă de actualizări software, oferind până la patru actualizări majore de Android pentru unele dispozitive din gama medie și high-end. Dispozitivele Galaxy S, Tab S și Z lansate începând cu seria Galaxy S21 sunt eligibile pentru patru ani de suport Android.

Funcționalități Așteptate în Android 15

Android 15 promite să aducă o serie de funcționalități noi și îmbunătățiri semnificative:

Suport pentru Conectivitate prin Satelit

Aceasta va permite utilizatorilor să trimită mesaje text chiar și în absența turnurilor de telefonie mobilă, atât timp cât au acces la cerul deschis.

Rețeaua „Find My Phone”

Toate telefoanele cu Android 15 vor putea contribui la rețeaua de localizare prin Bluetooth pentru a ajuta la găsirea dispozitivelor pierdute.

Sănătatea Bateriei

Această funcție va indica capacitatea rămasă a bateriei, ajutând utilizatorii să înlocuiască bateria la momentul potrivit.

Arhivarea Aplicațiilor

Permite dezinstalarea aplicațiilor păstrând datele utilizatorului, astfel încât la reinstalare să se poată continua de unde a rămas.

Partajarea Parțială a Ecranului

Permite partajarea și înregistrarea unei singure aplicații, protejând astfel confidențialitatea utilizatorului.

Răcirea Notificărilor

Aceasta reduce volumul notificărilor succesive de la aceeași aplicație pentru a preveni supraîncărcarea utilizatorului.

Notificări Sensibile

Acestă funcție previne accesul aplicațiilor terțe rău intenționate la OTP-uri, protejând utilizatorii de fraude.

Încheierea suportului pentru actualizări majore pentru aceste dispozitive Galaxy subliniază importanța menținerii la zi cu politica de actualizări a producătorului. Deși Android 15 va fi ultima actualizare majoră pentru multe dintre aceste dispozitive, utilizatorii pot aștepta în continuare patch-uri de securitate pentru a-și menține telefoanele protejate și funcționale.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *