AplicatiiAndroid 14 va bloca instalarea aplicațiilor care nu mai sunt actualizate

Android 14 va bloca instalarea aplicațiilor care nu mai sunt actualizate

Pentru a întări securitatea utilizatorilor de Android, Google plănuiește să blocheze aplicațiile vechi, adică cele care nu mai primesc actualizări regulate.

Google le cere în mod obișnuit dezvoltatorilor de aplicații să-și actualizeze aplicațiile la cele mai recente versiuni de Android. Regulile actuale ale Magazinului Play impun ca noile aplicații să fie cel puțin Android 12, motiv pentru care Google a eliminat recent sute de mii de aplicații rămase în magazinul său.

Problema este că aceste cerințe se aplică numai aplicațiilor disponibile în Magazinul Google Play. Astfel, a fost întotdeauna posibilă descărcarea acestor aplicații în afara magazinului oficial, iar acesta din urmă permitea chiar redescărcarea unei aplicații deja instalate înainte chiar dacă aceasta nu mai îndeplinește cerințele minime de sistem. Din fericire, asta ar trebui să se schimbe în curând.

Android 14 va schimba regulile pentru descarcare a unei aplicatii

9to5Google raportează că Android 14 va începe să blocheze complet aplicațiile care vizează versiuni mai vechi de Android. Această modificare ar împiedica utilizatorii să încarce anumite fișiere APK și, de asemenea, ar împiedica magazinele de aplicații să instaleze aceleași aplicații.

Prin blocarea acestor aplicații învechite, Google intenționează în mod evident să stopeze răspândirea aplicațiilor rău intenționate pe Android, care reprezintă un adevărat flagel pentru utilizatori. Recent, 35% dintre smartphone-urile Android s-au trezit vulnerabili in fata hackerilor, așa că protejarea utilizatorilor de dispozitive mai noi este esențială.

Dezvoltatorul responsabil pentru această modificare observă că unele aplicații rău intenționate au vizat în mod intenționat versiuni mai vechi de Android pentru a ocoli anumite protecții aplicate numai aplicațiilor mai noi. Nu este neobișnuit să vezi malware ascuns în anumite aplicații, iar acestea însumează adesea câteva milioane de descărcări.

Pentru cei care vor trebui să instaleze aplicații mai vechi, acest lucru va fi în continuare posibil, dar procesul va deveni mult mai complicat, împiedicând pe oricine să instaleze din greșeală o aplicație vulnerabilă. Prin urmare, va trebui să-l instalați folosind o linie de comandă și un nou „flag” pentru a ocoli noile restricții. Se așteaptă ca Google să-și detalieze planul la viitoarea conferință anuală Google I/O 2032 din primăvară.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi