GadgetAdio modul avion: apelurile vor fi permise pe zboruri

Adio modul avion: apelurile vor fi permise pe zboruri

Comisia Europeană a decis că companiile aeriene pot furniza 5G și date mobile mai lente la bord. Aceasta înseamnă că pasagerii nu vor mai avea nevoie să-și pună telefoanele în modul avion.

Comisia UE a rezervat anumite benzi de frecvență pentru aeronave în 2008 și a permis unor servicii să ofere acces la internet în aer. Din păcate, acest serviciu este lent, cât și costisitor. Singura alternativă pentru pasageri a fost să-și pună telefoanele în modul avion. Cu toate acestea, aceste reguli se schimbă.

Pasagerii nu vor mai fi nevoiți să-și comute telefoanele în modul avion sau să le închidă complet în timpul zborului. Regulile se schimbă în cele din urmă cu noile tehnologii. Pasagerii companiilor aeriene din Uniunea Europeană vor putea folosi toate funcțiile telefoanelor lor în timpul zborului.

Termen limită 30 iunie 2023

Comisia Europeană a anunțat că a decis să elimine regulile modului avion. Pentru aeronavele statelor membre UE5G. Termenul limită pentru a-și pune la dispoziție benzile de frecvență este 30 iunie 2023. Potrivit Comisiei Europene, noul sistem va putea profita de vitezele de descărcare mult mai mari oferite de 5G și va ajunge la peste 100Mbps.

5G nu are niciun efect asupra avioanelor!

Potrivit lui Dai Whittingham, președintele Comitetului pentru Siguranța Zborului din Marea Britanie, efectul telefoanelor asupra sistemelor automate de control al zborului nu are efect. Prezintă un risc foarte scăzut de interferență.

Îngrijorările că frecvențele 5G ar putea afecta zborurile și chiar pot duce la posibile citiri inexacte de altitudine sunt, de asemenea, nefondate. Whittingham spune că există un interval de frecvență diferit pentru 5G și setări de putere mai mici decât sunt permise în America.

[SURSA]

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

Cele mai citite

Ştiri noi