GadgetDiverse60% dintre smartphone-urile Samsung vândute costă mai puțin de 200 de euro

60% dintre smartphone-urile Samsung vândute costă mai puțin de 200 de euro

Potrivit unui nou raport Daily Korea, Samsung se confruntă în prezent cu o scădere bruscă a vânzărilor de smartphone-uri și o scădere a profitabilității. Vânzările seriei S22 au fost în scădere de la lansarea recentului iPhone 14s . În timp ce noile modele de vârf ale Apple sunt un adevărat succes, mulți utilizatori de smartphone-uri Samsung au schimbat smartphone-urile.

Această scădere a vânzărilor l-ar fi împins pe producătorul coreean să înainteze lansarea următoarei serii S23. Dispozitivele high-end ale producătorului de smartphone-uri sunt, fără surprindere, cele mai puțin populare din catalogul său, întrucât se pare că aproximativ 60% dintre dispozitivele vândute de Samsung costă mai puțin de 200 de euro.

Telefoanele de gama joasa de la Samsung sunt cele mai populare

Smartphone-urile între 200 și 300 de euro reprezintă aproximativ 10% din vânzările Samsung, în timp ce dispozitivele de peste 300 de euro reprezintă „doar” 30% din totalul dispozitivelor vândute. Acest 30% nu este alcătuit doar din Galaxy S high-end, deoarece cele mai multe dintre cele mai populare dispozitive ale producătorului sunt situate în segmentul mid-range.

Printre acestea, găsim de exemplu Galaxy A53 , care face parte adesea din TOP 10 al celor mai bine vândute smartphone-uri din lume. Găsim și Galaxy A33 care a fost lansat la 379 de euro. Ca să ne amintim, Galaxy A a reprezentat mai mult de 50% din smartphone-urile Samsung vândute în 2021 .

Prin urmare, remarcăm că vânzările de Galaxy S22, Galaxy Z Fold 4 sau chiar Galaxy Z Flip 4 reprezintă doar o mică parte din totalul livrărilor de smartphone-uri pentru producătorul coreean . Nu este așadar surprinzător să vedem că Samsung nu pare să se grăbească să-și revoluționeze smartphone-urile high-end, Galaxy S23 fiind probabil foarte asemănător cu modelele actuale. Smartphone-ul numărul 1 rămâne puternic dependent de succesul telefoanelor sale accesibile, în timp ce Apple se poate lăuda că vinde zeci de milioane de smartphone-uri la aproape 1000 de euro.

Sursa: DailyKorea

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi