GadgetDiverse5G ar trebui să fie interzis definitiv din toate aeroporturile, spun experții

5G ar trebui să fie interzis definitiv din toate aeroporturile, spun experții

5G continuă să fie dezbătut de experții aeronautici. Cu următoarea generație de telecomunicații care urmează să aterizeze în aeroporturile americane până în iulie 2023, oficialii din industrie cer ca interdicția să fie permanentă, pentru a asigura siguranța tuturor zborurilor. Negocierile sunt în desfășurare cu FCC.

Printre multitudinea de dezbateri care au înconjurat lansarea 5G la sfârșitul anului 2021, una în special a ridicat multe preocupări. La acel moment, un avertisment de la FAA, agenția federală de reglementare a aviației civile din SUA, a făcut să curgă multă cerneală. Potrivit acestuia din urmă, 5G ar prezenta riscuri pentru siguranța pasagerilor prin interferarea cu instrumentele de pilotare a aeronavelor.

Problema nu este un caz izolat. La scurt timp după acest anunț, Airbus și Boeing au cerut atât amânarea implementării rețelei 5G, în special în aeroporturi. Susținută de FAA, industria aeronautică își câștigă cazul. FCC este de acord să interzică 5G în aeroporturi până în iulie 2023, momentul în care producătorii trebuie să actualizeze echipamentele din avioanele lor și să prevină astfel interferența.

Industria aviatiei nu vrea 5G in aeroporturi

Cu toate acestea, această primă victorie nu este suficientă pentru reprezentanții aviației civile. Într-adevăr, Aviation Spectrum Resources, Inc. (ASRI), purtător de cuvânt al multor jucători din sector, tocmai a trimis o scrisoare către FCC cu o solicitare foarte explicită: să extindă interdicția 5G în aeroporturi, pentru a asigura permanent siguranta pasagerilor de pe zborurile comerciale.

Această interdicție „nu ar părea să compromită cazurile reale de utilizare a operatorilor fără fir, asigurând în același timp siguranța aviației și oferind un mediu RF exploatabil împotriva căruia viitoarele radioaltimetre pot fi proiectate și construite” , argumentează ASRI în document. FCC a spus că negocierile sunt în desfășurare. Este dificil în acest moment să prezicem concluziile lor.

Sursa: CNET

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi