Realme 9i 5G Review (în Romană) – Un telefon cu preţ mic dar destul de interesant

Marian Ciobanu
8 Min de Citit
5
Realme 9i 5G Review

Realme 9i 5G este un telefon ce a fost anunţat oficial pe data de 18 August 2022, acesta a fost trimis către redacţia MobileHub.ro pentru testare, iar astăzi publicam un Review cu părerile noastre despre acest telefon mobil pe care am putea să îl recomandăm într-un final pentru ca per total vine cu un preţ destul de mic dar cu funcţii destul de interesante.

Realme 9i 5G ajunge în segmentul entry-level care este foarte competitiv. Din păcate în România, pe marile magazine precum eMAG sau Altex, acest telefon nu a fost găsit, însă pentru a ne raporta la un preţ, acesta costa puţin peste 200 de euro în Europa şi îl puteţi comanda chiar şi în România.

Realme revine cu un telefon 5G entry-level la preț redus. Dar 5G este deja o tehnologie comună și un preț mic nu este suficient pentru a face un telefon bun.

Design

Realme a optat pentru un design elegant, telefonul beneficiază de finisaje pe care nu suntem obişnuiţi să le vedem în această gamă de preţuri.

Realme 9i 5G este îmbrăcat într-o carcasă dintr-o singură bucată. La prima vedere, pare simplu. Dar când duci telefonul la lumină, acesta începe să strălucească. Efectul acesta pare destul de interesant, dar pe mulţi utilizatori îi va deranja.

Rămânem în eleganță cu insula foto care a dispărut complet. Camerele sunt plasate ca pe un S22 Ultra. Având în vedere grosimea telefonului (8,1 mm), acestea ies foarte mult în evidență care tinde să se dezechilibreze telefonul atunci când este așezat plat.

Realme 9i se poate lăuda, de asemenea, că este o greutate până la 187 g. Acest lucru îl face plăcut de manevrat.

În față avem un ecran de 6,6 inchi. Cu o astfel de diagonală nu vă așteptați să o folosiți cu o singură mână. Nu se poate parcurge întregul ecran. Rama neagră care înconjoară ecranul și crestătura în formă de picătură de apă ne amintesc că suntem pe un telefon entry-level.

Ecran

Acum să vorbim despre ecran. După cum am menționat mai sus, diagonala să ajunge la 6,6 inch. Acest ecran ocupă 90,5% din spațiul frontal, iar tehnologia folosită este LCD. Fără a egala calitatea AMOLED, setările sunt corecte, iar albul nu devine albastru așa cum se întâmplă adesea.

Acest panou este în FullHD+ (2400 x 1080 pixeli) și are o rată de reîmprospătare adaptivă de 90 Hz. Din nou, această opțiune este rară pe telefoanele din această categorie.

Realme 9i 5G

Punctul său slab este, fără îndoială, nivelul de luminozitate. Merge până la 400 nits. Îl poți folosi în aer liber, dar descifrarea ecranului în lumina directă a soarelui este dificilă.

Cititorul de amprentă nu este poziționat sub ecran. Este situat pe margine şi cade natural sub deget.

Performanţa

Realme 9i rulează cu un procesor MediaTek Dimensity 810. L-am văzut deja pe Poco M4 Pro 5G. Fabricat la 6 nm, este deosebit de potrivit pentru jocurile video.

Call of Duty se poate juca cu grafică și rata de cadre setate la niveluri medii. Puteți chiar să jucați Genshin Impact în condiții relativ bune.

Realme 9i 5G

Procesorul este asistat de 6GB de RAM la care se pot adăuga 5GB de memorie virtuală. Spațiul de stocare de 128 GB este extensibil până la 1 TB prin microSD.

Trecem repede la sunet. Acesta nu este punctul forte al realme 8i 5G. Are un singur difuzor situat în partea de jos și redarea este foarte metalică.

Autonomie

Realme 9i 5G are o baterie confortabilă de 5000 mAh. Cu o asemenea capacitate, telefonul rezista mai mult de o zi. Va ajunge chiar și la 1,5 zile cu condiția să rămâneți la 60 Hz și să limitați sesiunile de joc. Pentru a vă face o idee, un joc Call of Duty Mobile de 20 de minute consumă 5% baterie.

Realme anunță o autonomie de 16 ore în Youtube. Bateria este compatibilă cu încărcare rapidă de 18 W.

Camera

Sistemul este format din trei camere. Include un senzor principal de 50 MP, un senzor portret de 2 MP și un obiectiv Macro de 3 MP. Nu avem unghi ultra larg. În față, ecranul încorporează un senzor Selfie de 8MP.

Realme 9i 5G

Senzorul principal de 50MP nu dezamăgește. Fotografiile din timpul zilei au un nivel bun de detaliu, cu culori realiste și contraste puternice. De asemenea, vă puteți distra cu modul Street, cu fotografiile sale instant și numeroasele sale filtre retro.

Din păcate, modul Portret este mai puțin eficient cu decuparea aleatorie. Nivelul de estompare a fundalului este reglabil în momentul realizării fotografiei.

Spre surprinderea noastră, interfața nu conține un mod de noapte. Toată munca este realizată de AI.

Realme 9i 5G

Nota* Pentru acest Review, din păcate nu am putut distribuii fotografiile făcute cu acest telefon, în timpul publicării, mai multe date s-au pierdut. Dar vă recomandăm review-ul de pe 91mobiles.com pentru a vedea şi rezultatele în ceea ce privesc fotografiile.

Concluzie

Realme își demonstrează încă o dată priceperea în segmentul telefoanelor entry-level. Realme 9i 5G reprezintă cu adevărat un produs ce are un raport preţ/calitate destul de echilibrat. Are unele puncte slabe, cum ar fi fotografiile de noapte, dar în general este echilibrat.

Realme 9i 5G

Realme a făcut tot posibilul pentru a oferi un telefon cu un design elegant, care nu se simte ieftin. Totuşi, acest telefon chiar se prezintă bine şi la capitolul performanţa. Acesta ascunde sub carcasa sa sclipitoare un procesor Dimensity 810 care îi oferă suficientă putere pentru a nu se simți blocat. De asemenea, vom aminti bateria să de 5000 mAh și senzorul foto de 50 MP care vă permite să faceți fotografii frumoase în timpul zilei.

Realme 9i 5G se remarcă că o alternativă serioasă dacă sunteți în căutarea unui telefon 5G pentru preţul de 200 de euro, mai mult sau chiar mai puţin, în funcţie de magazinul de pe care îl cumpăraţi. După cum am zis în România, am dat de el doar pe compari.ro, dar sunt nişte magazine pe care nu prea le-am testat iar preţul comparativ cu recomandările producătorului sunt un pic mai mari.

Realme 9i 5G Review
5
Design 5
Display 5
Software si Hardware 5
Camera 5
Baterie 5
Distribuie acest articol
Follow:
Marian Ciobanu, fondatorul MobileHub.ro, are 8 ani de experiență în bloguri tech, lansând Betit, Geeki și mobilehub.ro. Pasionat de gadgeturi, oferă recenzii și știri zilnice pe MobileHub.ro.
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *