|

Nothing Phone 1 review (română): Părerile noastre despre design, camere, baterie şi display

IMG 20220917 WA0024 jpg

Articolul de astăzi se va concentra pe Nothing Phone 1 Review, astăzi doresc să vă împărtăşesc, primele impresii şi păreri ale unui telefon ce a convins un prieten să îl achiziţioneze.

Sigur, acest telefon nu a fost primit de MobileHub.ro de la o echipă de PR, sperăm ca pe viitor totuşi să le primim, acesta a fost cumpărat de pe eMAG de către un prieten şi ni l-a dat şi nouă pentru câteva zile, să îi testăm anumite funcţii, să facem poze cu el şi de asemenea, să ne dăm o părere.

Nothing Phone 1 a fost lansat anul acesta, înainte de lansare mulţi ochi au fost pe acest produs pentru că oferea ceva nou faţă de concurenţă, şi anume, un design „transparent”, ce este cu adevărat ceva ce nu a mai fost văzut pe un telefon, pe partea de hardware totuşi nu avem inovaţii şi nici nu poate fi numit un flagship killer, este un telefon obişnuit, la un preţ mediu ce arata drăguţ, şi cam atât, vine într-adevăr cu funcţii ce sunt esenţiale unui telefon de peste 2500 de lei, dar despre asta vorbim detaliat mai jos unde vom vorbi despre design, ecran, performanţă, software, camere şi baterie, apoi vom oferi o concluzie. Să începem!

Design

Nothing Phone 1 vine cu un design interesant dar parcă inspirat de la produsele Apple, şi aici ne referim direct la modelele iPhone de la 12 până în prezent. Acest lucru nu este neapărat rău, iPhone 12, 13 şi 14 arata foarte bine, dar asta arată limitările dispozitivului în ceea ce priveşte design-ul.

Nothing Phone 1 Review în limba romană

Dacă am început cu o critică la nivel de design, trebuie acum să oferim şi credite pentru ideea îndrăzneaţă de a echipa spatele telefonului cu un capac transparent însoţit de led-uri ce luminează în funcţie de activitatea telefonului, acest lucru este cel puţin interesant şi unic, avânt în vedere acestea, echilibrul designului este unui echitabil şi la preţul de puţin peste 2000 de lei, cu siguranţă este un telefon ce arata peste medie, de fapt pe asta s-a şi bazat producătorul.

Revenim un pic la aspectul iPhone, şi am spus asta pentru că într-adevăr seama foarte mult laturile acestui telefon cu un iPhone de ultima generaţie, laturile sunt drepte iar camerele sunt poziţionate într-un mod cunoscut de la firmă din America.

În rest pe laturi avem butoanele de volum şi power, sus avem loc de microfonul şi o cameră frontală în partea stângă, în partea inferioară a dispozitivului, pe margini, avem un port usb-c, alături de difuzor şi alt microfon, ceva destul de standard.

Nothing Phone 1 Review în limba romană

Legat de led-uri, amintim că se foloseşte interfaţa Glyph Interface ce poate fi folosită pe Nothing Phone 1 pentru a ilumina la notificări, apeluri, când ascultaţi muzică sau în diferite activităţi, într-un mod plăcut, de asemenea puteţi sincroniza şi personaliza anumite jocuri de lumini.

Ecran

Având în vedere că vorbim despre un telefon ce nu se vrea a fi un flagship, ideea de a tăia anumite caracteristici în favoarea unui preţ mai mic, este una înţeleasă, totuşi, Nothing Phone 1 vine cu un ecran destul de interesant.

Nothing Phone 1 Review în limba romană

Ecranul foloseşte tehnologia AMOLED, şi vine cu o diagonală de 6.55 inch, de asemenea, printre caracteristicile de apreciat ale acestui ecran se număra o rezoluţie Full HD+ şi 120 Hz, după toate acestea pe care le găsim şi pe un telefon high-end, telefonul nostru îşi arata limitările, şi, deci vorbim despre un ecran ce nu este LTPO, asta înseamnă că nu este capabil să îşi modifice fps-urile în funcţie de aplicaţii sau jocuri şi va rămâne constant la 120Hz, acest lucru va cauza în ceea ce priveşte consumul de energie.

Sub acest ecran ce are o luminozitate de 500 de nits, care ar putea părea slabă dar potrivit producătorului poate ajunge la 1200 în condiţii de lumină puternică, Nothing Phone 1 ne oferă şi un senzor de amprentă ce răspunde destul de rapid pentru nevoile utilizatorului. Alături de acest senzor de amprente, putem debloca facial telefonul.

Performanţa

Ajungem şi la hardware şi performanţă, trebuie subliniat mai întâi de toate că Nothing Phone 1 pleacă la drum cu un Qualcomm Snapdragon 778G+, un procesor de gama medie.

Nothing Phone 1 Review în limba romană

Împreună cu 8GB de RAM, acest procesor nu poate fi cel mai rapid şi eficient de pe piaţă, dar îşi face treaba cum trebuie, nu se întrerupe şi nici nu sunt probleme în încercarea de a rula jocuri de ultima generaţie pe telefoane.

Unde vom putea avea anumite întârzieri, ar putea fi în jocuri ce necesită o putere foarte mare de procesoare atât pe partea de CPU cât şi pe partea de GPU. De asemenea, un punct ce trebuie subliniat este ca telefonul despre care vorbim astăzi se poate încălzi uşor în sesiuni lungi de gaming.

Software

Încă de când a fost lansat Nothing Phone 1 am vrut să testăm telefonul din două mari motive, primul fiind design-ul, al doilea fiind experienţa oferită de software şi asta pentru că compania ne-a oferit informaţii chiar şi înainte de lansare, că vom avea un Android curat şi cu doar câteva funcţii şi caracteristici speciale ale companiei Nothing.

După testarea telefonului, ne-am dat seama că cele spuse de către companie, au fost adevărate, practic vorbim de Nothing OS, care este în esenţă un Android 12 şi nimic mai mult, dar cu câteva modificări, putem spune mai mult, că vorbim despre o temă aplicată pe Android 12 pentru a face telefonul un pic mai personalizabil, în rest nu vom da de bloatware.

Deci un software curat pe care îl apreciem şi sperăm că tot mai mulţi producători de telefoane să îl folosească.

Camera

Compania Nothing a încercat să convingă publicul că mai multe camere nu sunt egale cu o experienţă mai bună în fotografiere, şi pe lângă faptul că acest lucru poate fi adevărat dacă cele 3/4 camere sunt mai mult de marketing şi estetică, într-adevăr Nothing Phone 1 face o treabă decenta cu cele două camere ale sale.

Telefonul foloseşte pe spate doi senzori, principalul fiind un Sony IMX766 de 50 de megapixeli, iar acest senzor este susţinut de un stabilizator optic de imagine, pe lângă acest senzor principal Nothing Phone 1 foloseşte şi un senzor Samsung JN1, tot de 50 de megapixeli, senzor asociat cu un obiectiv cu unghi ultra larg.

Nothing Phone 1 Review în limba romană

Pe partea frontală, în partea stângă a ecranului, vom putea vedea o cameră, aceasta foloseşte un senzor Sony IMX471 de 16 megapixeli.

Aici menţionăm că pentru o companie relativ tânără, configurarea sistemului de camere este admirabil şi spunem acest lucru pentru că Nothing Phone 1 nu se bazează pe anumite trucuri pentru saturarea imaginilor, totul mizează pe o procesare naturală.

Avem deci imagini ce râdă culori foarte bine şi nu avem parte de acel mod care reduce agresiv „zgomotul culorilor”, acestea fiind spuse, pe lângă imagini cu o paletă de culori foarte „naturală”, mai avem şi echilibru de alb foarte consistent și neutru.

Mai jos am să vă las câteva video-uri, făcute cu Nothing Phone 1 de către prietenul ce şi-a cumpărat telefonul:

Baterie

Capacitatea bateriei lui Nothing Phone 1 este de 4500 mAh, această capacitate a bateriei trebuie să ajuta utilizatorul obişnuit să treacă de o zi de utilizare fără nici o problemă nici dacă vorbim de utilizatori pretenţioşi.

Deci dacă eşti un utilizator standard ce foloseşte un telefon pentru a naviga pe internet, a folosi Maps şi a face fotografii, astea însumând un ecran aprins de 6 ore, nu vei avea nici o problemă şi cu siguranţă vei avea puţină baterie şi peste noapte.

Când vine vorba de încărcare, telefonul foloseşte sistemul Quick Charge 4.0 cu încărcarea de 33 W oferită de dispozitiv şi traducem acest lucru cu o încărcare de la 0% la 100% în 62 de minute, deci puţin peste o oră.

Suportul de încărcare wireless este prezent pe telefon şi ne ajută să încărcăm telefonul la 15W, încărcarea inversă funcţionează pe acest terminal la 5 W, deci e posibil să încărcaţi şi alte accesorii.

Concluzie

Nothing Phone 1 Review în limba romană

Dacă Nothing Phone 1 este un flagship killer, te voi lăsa pe tine să răspunzi la asta în comentarii, cert este ca Nothing Phone 1 poate fi una dintre cele mai bune alegeri la preţul de 2.699 de lei, preţ la care este listat pe eMAG în momentul de faţă. De asemenea, în banii aceştia intră un design unic pe piaţa telefoanelor mobile, un sistem de camere foarte bine optimizat, o baterie cu încărcare rapidă, wireless şi încărcare inversă, şi un sistem de operare simplu fără alte adăugări inutile cu un ecran 120Hz.

Când vorbim de performanţă aici ar putea fi buba acestui telefon, totuşi nu trebuie să tragem concluzii fără a ştii că Qualcomm Snapdragon 778G+ este folosit în general de telefoane cu preţuri puţin mai mici sau chiar mai mari ale unui Nothing Phone 1, deci telefonul testat astăzi, rămâne o recomandare din partea echipei MobileHub.ro.

Aşteptam la rubrica de comentarii şi părerea ta despre acest smartphone şi de asemenea, ce alte dispozitive ai vrea să mai testăm.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *