În primele recenzii de pe MobileHub.ro voi vorbi despre telefoane şi alte gadget-uri pe care le-am avut în timp şi pe care le-am testat pentru a umple aceasta secţiune cu conţinut, deci vor urmă câteva review-uri mai micuţe unde pe foarte scurt voi vorbi despre gadget-uri pe care le-am avut şi nu mai sunt neapărat de actualitate.

După cum veţi putea vedea, pe geeki.ro (GEEKi face parte tot din MobileHub, acela este axat pe mai multe domenii), am postat un Review complet al acestui telefon, iar în acest articol voi vorbii pe scurt despre design, cameră, performanţă, autonomie şi conectivitate.

NOTA: Acest articol face parte din primele articole „de umplutura” ce sunt puse in categoria „Recenzii” pentru ca aceasta categorie sa fie indexata, si pentru a putea face homepage-ul.

Design

Huawei P40 Recenzie

Huawei P40 5G a fost la vremea lui un telefon foarte bun din mai multe puncte de vedere, în ceea ce priveşte design-ul, nouă ne-a plăcut foarte mult, având un spate lucios, ceramic, ce se vedea foarte bine, varianta testată de mine avea o culoare numită „Ice White”, dar mai putea fi achiziţiona în culorile Silver Frost, Blush Gold, Deep Sea Blue, Black.

Camera

Huawei P40 Recenzie

Din imaginile pe care le puteţi vedea pe geeki.ro cu siguranţă nu putem vorbi de un smartphone ce face poze foarte proaste, din păcate din cauza compresiei site-ului a imaginilor nici nu vă puteţi da seama, dar în comparaţie cu un P30 Pro, în testele mele, camera telefonului a fost sub aşteptări. Deci este bună cameră dar nu peste un P30 Pro, ca şi referinţă.

Performanţa

Huawei P40 Recenzie

Configuraţia telefonului este reprezentată dintr-un Chipset HiSilicon Kirin 990 5G (7 nm+), CPU Octa-core (2×2.86 GHz Cortex-A76 & 2×2.36 GHz Cortex-A76 & 4×1.95 GHz Cortex-A55) şi GPU Mali-G76 MP16.

Trebuie spus că nu are serviciile Google, totuşi ne-am putut bucura de jocuri prin diferite aplicaţii şi moduri de a instala serviciile Google şi trebuie spus că telefonul nu a sughiţat la nici un joc testat de mine în 2020, şi nici nu s-a încălzit excesiv de tare.

Autonomie

Având în vedere că are o baterie destul de micuţa, de doar 3.700 mAh, în testele mele, telefonul s-a comportat exemplar nu am rămas niciodată fără baterie într-o zi aglomerată pe telefon şi autonomia mă ducea chiar şi 2 zile, ceea ce mi-a plăcut extrem de mult a fost şi faptul că se încarcă foarte rapid, în maxim o oră jumătate, folosind încărcătorul din cutie de 22,5 W telefonul era 100% de la 0. Deci pentru 2020, era un plus pentru cine îşi dorea un telefon drăguţ cu autonomie bună ce este şi performant.

Conectivitate

Am ales să adaug aici şi conectivitate, şi asta din cauza faptului că imediat după seria P30, P40 a venit fără serviciile Google, dar faţă de următorul smartphone din serie, adică P50, P40 a avut versiunea 5G, pe care am şi testat-o într-un City Mall, în Constantă, la vremea respectivă în zona doar acolo aveam conectivitate 5G, iar în testul emu, telefonul ajunsese lejer la 400 MB/S.

Concluzie

Dacă mai merită sau nu cumpărat acum, ei bine, nu cred, un P40 5G, în momentul de faţă, poate fi cumpărat doar dacă eşti un fan 100% înrăit Huawei şi doreşti 5G, deci nu îţi iei P50 că nu are 5G, în rest, dacă tot eşti fan Huawei, vei apela la P50 sau la pliabil. Într-adevăr hardware-ul este trecut, pozele nu sunt chiar cine ştie ce iar o dată cu vârsta cu siguranţă vă tuşii.

70%
70%
Un telefon bun pentru vremea lui

Asa cum am rezumat si in acest articol, Huawei P40 a prezentat la vremea lui o alegere inspirata, chiar daca a venit fara serviciile Google, performanta, camera, design-ul si conectivitatea 5G, l-a facut unul dintre cele mai bune alegeri.

 • Design
  7
 • Camera
  6
 • Perforamnta
  7
 • Conectivitate
  8
 • Calitate/Pret
  7
Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns