AplicatiiCe este Telegram, cum se descarcă şi cum se foloseşte

Ce este Telegram, cum se descarcă şi cum se foloseşte

Telegram este o aplicație de mesagerie instantanee bazată pe cloud, care poate fi utilizată atât pe dispozitivele mobile, cât și pe desktop. A fost lansată în 2013 și a devenit rapid populară datorită caracteristicilor sale de siguranță, viteză și flexibilitate.

Ce este Telegram?

Telegram este o aplicație de mesagerie instantanee care permite utilizatorilor să comunice prin intermediul mesajelor de text, imagini, videoclipuri și fișiere audio. De asemenea, oferă opțiuni de chat în grup, transmisii live și apeluri vocale și video. Una dintre caracteristicile unice ale Telegram este că permite crearea de canale pentru a distribui informații către o audiență mai largă, cum ar fi o emisiune de radio sau o revistă online.

Telegram se diferențiază de alte aplicații de mesagerie prin faptul că este bazată pe cloud, ceea ce înseamnă că mesajele și fișierele sunt stocate într-un server și sunt accesibile de pe orice dispozitiv, indiferent de locație. De asemenea, Telegram oferă opțiuni de securitate avansate, cum ar fi criptarea mesajelor și autodistrugerea după un anumit interval de timp.

Cum se descarcă Telegram?

Telegram poate fi descărcat gratuit de pe App Store sau Google Play pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare iOS sau Android. De asemenea, poate fi descărcat de pe site-ul oficial al Telegram pentru utilizare pe desktop, cum ar fi pe un computer cu sistem de operare Windows, Mac sau Linux.

Pentru a descărca Telegram pe un dispozitiv mobil, urmați acesti pași:

 • Deschideți App Store sau Google Play și căutați „Telegram”.
 • Selectați aplicația Telegram din rezultatele căutării.
 • Apăsați pe butonul „Descărcați” sau „Obțineți”.
 • Așteptați ca aplicația să fie descărcată și instalată pe dispozitiv.

Pentru a descărca Telegram pe desktop, urmați acesti pași:

 • Accesați site-ul oficial al Telegram la adresa https://telegram.org.
 • Căutați secțiunea „Descărcați Telegram pentru desktop”.
 • Selectați versiunea dorită pentru sistemul dvs. de operare (Windows, Mac sau Linux).
 • Descărcați fișierul de instalare și urmați instrucțiunile de instalare pentru a instala aplicația pe desktop.

Cum se folosește Telegram?

După ce ați descărcat și instalat Telegram, puteți începe să o utilizați prin următoarele pași:

 • Deschideți aplicația și introduceți numărul dvs. de telefon pentru a vă crea un cont.
 • Veți primi un cod de verificare prin SMS sau prin apel telefonic. Introduceți acest cod pentru a verifica contul dvs.
 • Setați o fotografie de profil și un nume de afișat pentru contul dvs.
 • Căutați sau adăugați prieteni prin intermediul numărului lor de telefon sau prin căutarea numelui lor de utilizator.
 • Trimiteți mesaje de text, imagini, videoclipuri sau fișiere audio prin intermediul chat-urilor individuale sau al chat-urilor în grup.
 • Creați canale pentru a distribui informații către o audiență mai largă.
 • Utilizați opțiunile de apeluri vocale și video pentru a vorbi cu prietenii și familia.
 • Folosiți opțiunile de securitate avansate, cum ar fi criptarea mesajelor și autodistrugerea după un anumit interval de timp.

În concluzie, Telegram este o aplicație de mesagerie instantanee versatilă și sigură, care poate fi descărcată și utilizată atât pe dispozitivele mobile, cât și pe desktop. Oferă opțiuni de chat individual și în grup, transmisii live și apeluri vocale și video, precum și opțiuni de securitate avansate. Dacă doriți să comunicați cu prietenii și familia într-un mod rapid și sigur, Telegram este o opțiune excelentă.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

Cele mai citite

Ştiri noi