Căutați cel mai bun telefon Google? Ei bine, ați ajuns în locul potrivit. Prin intermediul acestui ghid, actualizat în septembrie 2021, veți afla ce smartphone-uri sunt produse de gigantul californian, principalele caracteristici ale acestora și cele mai bune prețuri de pe piață.
După o lungă perioadă în care Google produs smartphone-uri prin intermediul a diferiți parteneri (ex. Nexus), din 2016 a început să-și facă singur telefoanele, lansându-și propria gamă numită Google Pixel.
Google nu a lansat foarte multe modele de telefoane, deoarece abia în 2019 a decis să se extindă și pe nișa smartphone-urilor ieftine. De aceea, prin acest ghid veți vedea care sunt cele mai bune telefoane Google.
Cel mai bun telefon Google – recomandari telefoane bune Google Pixel
În acest ghid, spre deosebire de celelalte pe care le-am realizat, telefoanele nu vor fi segmentate pe intervale de preț sau subdiviziuni, deoarece, în esență, Google produce doar smartphone-uri medii sau de top. În lista noastră veți găsi mai întâi modelele din zona mid-range, caracterizate prin prezența literei „a” în nume, urmată de partea premium a gamei.
Ca și în cazul altor producători, unele modele de top care au fost lansate în 2018 pot fi mai atractive decât cele din gama medie lansate mai recent. De asemenea, majoritatea funcțiilor sunt aceleași pe toate modelele, cu excepția cazului în care acestea au legătură cu anumite componente hardware.
Prin urmare, iată care credem că sunt cele mai bune telefoane Google.
- Google Pixel 3a
- Google Pixel 3a XL
- Google Pixel 3
- Google Pixel 3 XL
- Google Pixel 4a
- Google Pixel 4
- Google Pixel 4 XL
- Google Pixel 5
Google Pixel 3a
Google Pixel 3A a marcat debutul gigantului californian la sfârșitul primăverii anului 2019. Compact în mărime (151.3 x 70.1 x 8.2 mm) și cu ergonomie excelentă, datorită materialelor și greutate redusă, nu are finisaje fine ca „frații”, dar se bucură de o atenție maniacală la detalii care îl face o achiziție recomandată în gama sa de preț. Bateria de 3.000 mAh nu ar trebui să vă îngrijoreze, deoarece rezistă o zi întreagă fără griji și fără a acorda o atenție deosebită. Camera de pe spate are doar un singur senzor de 12 megapixeli (f/1.8) care este acompaniat de software-ul incredibil al Google, ce permite obținerea unor fotografii impecabile în orice situație, indiferent că este zi sau noapte.
Specificații suplimentare: procesor Snapdragon 670 Qualcomm SDM670, 4GB memorie RAM si 64GB spatiu de stocare internă.
Google Pixel 3a XL
Varianta XL a primei game medii de telefoane Google a ajuns in țara noastra în mai 2019 în două culori diferite și într-o singură variantă de memorie. Design-ul este punctul forte al lui Google Pixel 3A XL, care, în ciuda unui ecran de „doar” 6-inch are dimensiunea de 160.1 x 76.1 x 8.2 mm și 167 grame în greutate. Bateria de 3.700 mAh este capabilă să garanteze o autonomie bună, încât telefoanul rezistă până seara fără griji și în cele mai intense zile. Pe spate găsim o singură cameră de 12.2 megapixeli (f/1.8), un număr destul de comun pentru aproape toată productia Pixel. Datorită software-ului extraordinar, fotografiile sunt întotdeauna de cea mai înaltă calitate, atât ziua, cât și noaptea.
Specificații suplimentare: procesor Snapdragon 670 Qualcomm SDM670, 4GB memorie RAM și 64GB spatiu de stocare internă.
Google Pixel 3
În România Google Pixel 3 a început să fie disponibil din noiembrie 2018, în trei culori diferite și în două variante de memorie, 64 și 128 GB. Datorită ecranului de 5,5 inch, dimensiunea este destul de mică, 145,6 x 68,2 x 7,9 mm iar greutatea este una acceptabilă (149 de grame). Sticla de pe spate face smartphone-ul destul de alunecos și are o tendință neplăcută de a se zgâria. Cu mai puțin de 3.000 mAh bateria rezistă o zi în regim de utilizare normală, dar atunci când este folosit intens este probabil că va avea nevoie de o încărcare. Camera de pe spate are doar un senzor de 12,2 megapixeli (f/1.8), iar fotografiile sunt ca întotdeauna excelente.
Specificații suplimentare: procesor Qualcomm Snapdragon 845, 4GB memorie RAM și 64/128GB memorie internă.
Google Pixel 3 XL
La fel ca fratele său mai mic, Google Pixel 3 XL a ajuns în România la sfârșitul anului 2018 în trei culori diferite și în două variante de memorie. Bretonul este cel care caracterizează partea din față. Ecranul are 6.3-inch iar dimensiunea totală a telefonului este de 158 x 76.7 x 7.9 milimetri. Cu toate acestea, ergonomia este una bună, mai ales datorită finisajului de pe spate, care e aproape moale la atingere. Cu 3.420 mAh va rezista până seara fără probleme, chiar și în cele mai solicitante zile. Pe spate găsim tot un singur senzor de 12 megapixeli (f/1.8), care poate obține fotografii uimitoare în orice condiție. Absența senzorilor suplimentari se simte, dar este compensată de fotografiile realizate noaptea, care sunt ca întotdeauna impecabile.
Specificații suplimentare: procesor Qualcomm Snapdragon 845, 4GB memorie RAM și 64/128GB memorie internă.
Google Pixel 4a
Telefonul a ajuns în România spre finalul anului 2020, într-o singură variantă de culoare. Este un dispozitiv compact (144 x 69,4 x 8,2 mm și 143 de grame în greutate), astfel încât e relativ ușor de utilizat chiar și cu o singură mână. Cititorul de amprente se află pe spate, dar e accesibil. Bateria are 3.140 mAh, însă nu veți întâmpina probleme de autonomie. Caemra de pe spate are un singur de 12-megapixeli (9f/1.7) dar software-ul Google compensează și permite să obțineți fotografii buni în orice condiții de lumină. Păcat de senzorii suplimentari care lipsesc, un ultra wide ar fi fost convenabil.
Specificații suplimentare: procesor Qualcomm SDM730G Snapdragon 730G, 6GB memorie RAM si 128GB spatiu de stocare internă.
Google Pixel 4
La fel ca fratele său mai mare, Google Pixel 4 a fost lansat în toamna lui 2019, venind pe piață pe 24 octombrie. Acesta are un ecran de 5,7 inch. Ca dimensiuni avem 147,1 x 68,8 x 8,2 mm iar ca și greutate 162 grame. Bateria de 2800 mAh este punctul slab al telefonului deoarece necesită aproape întotdeauna o încărcare suplimentară pentru a rezista până seara, cu excepția cazului în care acordați multă atenție consumului. Camera de pe spate este tot de 12 megapixeli (f/1.7) dar e ajutată de un senzor suplimentar pentru zoom 2x de 16 megapixeli (f/2.4). Software-ul face din nou minuni și compensează cumva absența unei camere ultra wide, oferind rezultate excelente în orice condiții de utilizare, mai ales atunci când lumina începe este slabă.
Specificații suplimentare: procesor Snapdragon 855 Qualcomm SDM855, 6GB memorie RAM și 128GB spatiu de stocare internă.
Google Pixel 4 XL
Prezentat în toamna anului 2019, Google Pixel 4 XL a ajuns pe piețele internaționale, inclusiv în România, începând cu 24 octombrie. Deși designul a stârnit discuții, materialele și calitatea construcției au compensat. Însă, acest lucru nu schimbă faptul că smartphone-ul este mare și deloc ergonomic (160,4 x 75,1 x 8,2 mm). Bateria are 3700 mAh și nu poate acoperi o zi întreaga dacă dispozitivul este utilizat intensiv. De asemenea, controversată este și camera de pe spate, care este alcătuită din doi senzori: cel principal de 12 megapixeli (f/1.7) și unul de zoom 2x de 16 megapixeli (f/2.4). Decizie ciudată de a prefera zoom-ul în detrimentul unui senzor ultra wide a fost discutată, dar asta nu înseamnă că Google Pixel 4 XL nu se află la același nivel cu cele mai bune telefoane la capitolul cameră din 2019.
Specificații suplimentare: procesor Snapdragon 855 Qualcomm SDM855, 6GB memorie RAM și 128GB spațiu de stocare internă.
Google Pixel 5
Google Pixel 5 a fost lansat în jurul lunii octombrie 2020. Telefonul este incredibil de compact, în ciuda ecranului de 6 inch: măsoară doar 144.7 x 70.4 x 8 milimetri și cântărește doar 151 de grame. Este ușor de utilizat chiar și cu o singură mână (visul celor care iubesc dispozitivele compacte). Bateria ne surprinde într-un mod pozitiv, deoarece aceasta are o capacitate de 4.080 mAh, fapt ce permite telefonului să reziste până seara chiar și în cele mai solicitante zile, dar cu puțină atenție puteți obține rezultate excelente. Pentru camera de pe spate avem doi senzori: unul principal de 12 megapixeli (f/1.7) și unul de 16-megapixeli ultra wide-angle (FoV 106-grade). Fotografiile sunt ca de obicei impecabile.
Specificații suplimentare: procesor Qualcomm SDM765 Snapdragon 765G, 8GB memorie RAM și 128GB spatiu de stocare internă.
Acesta este ghidul nostru pentru cele mai bune telefoane Google actualizat în septembrie 2021. Dacă doriți să vedeți și alte modele, mai jos veți găsi link-ul către alte ghiduri pe care le-am creat, cu cele mai bune telefoane ale altor producători.