Cele mai bune jocuri video din 2024: Lista titlurilor așteptate de gameri

În fiecare an, industria jocurilor video ne surprinde cu noi titluri captivante și experiențe de neuitat, iar 2024 nu face excepție. Cu o multitudine de lansări extrem de așteptate, acest an se conturează a fi unul dintre cei mai buni pentru gamerii din întreaga lume. „Cele mai bune jocuri video din 2024” este o frază care se va auzi frecvent, deoarece dezvoltatorii și editorii aduc pe piață titluri inovatoare și captivante, acoperind o gamă largă de genuri și platforme. De la continuări ale unor serii iconice până la noi IP-uri (proprietăți intelectuale) care promit să redefinească standardele industriei, 2024 este plin de promisiuni și așteptări.

În acest articol, vom explora în detaliu „cele mai bune jocuri video din 2024”, oferind o privire de ansamblu asupra fiecărui titlu important care urmează să fie lansat în acest an. Vom analiza jocuri de acțiune, RPG-uri, titluri de aventură și multe altele, evidențiind ce anume face ca fiecare joc să fie atât de așteptat și ce așteptări au fanii de la aceste lansări. Fie că ești un veteran al jocurilor video sau un nou venit în acest univers fascinant, această listă te va ajuta să descoperi cele mai interesante și promițătoare jocuri care vor domina piața în 2024.

Cele mai bune jocuri video din 2024

1. Like a Dragon: Infinite Wealth – 26 ianuarie

După revenirea lui Kazuma Kiryu în „Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name”, jucătorii îi pot regăsi pe Dragonul din Dojima și Ichiban Kasuga în „Like a Dragon: Infinite Wealth”. Acest joc îi duce pe jucători într-o aventură epică nu doar în Japonia, ci și în Hawaii. Jocul continuă să folosească sistemul de luptă turn-based introdus în „Yakuza 7”, permițând jucătorilor să schimbe joburile personajelor pentru a avea acces la diferite abilități în timpul confruntărilor. Peisajele exotice și intrigile complexe promit să ofere o experiență de neuitat, confirmând poziția acestui titlu ca unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului.

2. Tekken 8 – 26 ianuarie

„Tekken 8”, dezvoltat de Bandai Namco, aduce noi îmbunătățiri și caracteristici inovatoare în genul jocurilor de luptă. Printre acestea se numără Super Battles of Ghosts, un mod în care jucătorii pot înfrunta oponenti AI ce imită stilurile de luptă ale jucătorilor reali. De asemenea, revenirea mult așteptată a personajului Jun Kazama adaugă o doză de nostalgie și entuziasm pentru fanii seriei. Grafica îmbunătățită și mecanicile de luptă rafinate fac din „Tekken 8” un titlu esențial pentru orice fan al genului de lupte, oferind ore întregi de bătălii intense și strategice.

3. Helldivers 2 – 8 februarie

„Helldivers 2” de la Arrowhead Game Studios este un shooter cooperativ care a captivat deja zeci de mii de jucători datorită gameplay-ului său provocator și dinamic. Jocul pune accent pe cooperare și strategie, unde echipele trebuie să colaboreze pentru a înfrunta valuri de inamici și a îndeplini diverse misiuni. Prețul de lansare accesibil, de 39,99 €, a contribuit la popularitatea rapidă a jocului. Disponibil pe PC și PS5, „Helldivers 2” oferă o experiență multiplayer intensă, cu grafici impresionante și o varietate de arme și echipamente de personalizat.

4. Banishers: Ghosts of New Eden – 13 februarie

„Banishers: Ghosts of New Eden” este un action-RPG dezvoltat de studioul francez DON’T NOD, cunoscut pentru jocurile sale narative. Jocul urmărește povestea a doi iubiți, Antea Duarte și Red mac Raith, care sunt vânători de spirite. Fiecare personaj are abilități unice care pot fi folosite în luptă, iar jucătorii trebuie să facă alegeri dificile care vor influența dramatic povestea și destinul locuitorilor din New Eden. Grafica impresionantă și atmosfera captivantă fac din „Banishers” un titlu promițător, care combină elemente de poveste profundă cu gameplay-ul intens.

5. Skull and Bones – 16 februarie

După multiple amânări, „Skull and Bones” de la Ubisoft a fost lansat pe 16 februarie. Jocul permite jucătorilor să intre în pielea unui pirat, navigând pe mările periculoase și luptând împotriva navelor inamice. Deși beta-ul închis din decembrie a generat îngrijorări, jocul a reușit să capteze interesul fanilor pasionați de bătălii navale, similare cu cele din „Assassin’s Creed IV: Black Flag”. Atmosfera captivantă și bătăliile intense promit o experiență memorabilă pentru jucători, chiar dacă recenziile au fost mixte până acum.

6. Final Fantasy VII Rebirth – 29 februarie

„Final Fantasy VII Rebirth” este continuarea mult așteptată a „FF7 Remake”, lansată de Square Enix. Această nouă aventură îl urmează pe Cloud și grupul său care părăsesc Midgar pentru a explora noi orașe, unele fiind complet originale. Jocul promite aproximativ 40 de ore de poveste și până la 100 de ore pentru completarea tuturor activităților secundare. Cu grafici impresionante și o poveste captivantă, „Final Fantasy VII Rebirth” este un titlu de neratat pentru fanii seriei și iubitorii de RPG-uri.

7. Alone in the Dark – 20 martie

THQ Nordic readuce în prim-plan genul survival-horror cu „Alone in the Dark”, un remake ambițios al clasicului care a definit genul. Jocul îi are în distribuție pe actorii David Harbour și Jodie Comer, care dau viață personajelor principale. Inițial programată pentru lansare în decembrie, data a fost amânată pentru a evita concurența cu „Alan Wake 2”. „Alone in the Dark” promite o experiență terifiantă și captivantă, cu o poveste complexă și grafică de ultimă generație, menținând esența jocului original.

8. Princess Peach: Showtime! – 22 martie

„Princess Peach: Showtime!” este un joc de aventură și platformă 2.5D pentru Nintendo Switch, în care jucătorii o controlează pe Prințesa Peach în încercarea de a salva artiștii din Teatrul Scânteii de malefica Syrah și Grapa ei malefică. Jocul combină elemente de puzzle și platformă într-un mod unic, oferind o experiență vibrantă și captivantă. Grafica colorată și gameplay-ul dinamic fac din acest titlu o adăugare excelentă la biblioteca oricărui fan Nintendo.

9. Dragon’s Dogma 2 – 22 martie

Capcom revine cu „Dragon’s Dogma 2”, o continuare a popularului RPG lansat inițial în 2012. Noul joc aduce îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său, inclusiv un mediu deschis vast și bogat în detalii, mecanici de luptă rafinate și o poveste captivantă. Jucătorii vor putea explora un univers plin de creaturi mitice și vor avea la dispoziție numeroase opțiuni de personalizare a personajelor și a echipamentelor. În ciuda controversei privind microtranzacțiile, „Dragon’s Dogma 2” rămâne unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului.

10. Rise of the Ronin – 22 martie

„Rise of the Ronin” este un joc de acțiune-aventură dezvoltat de Team Ninja, cunoscut pentru seriile Nioh, Ninja Gaiden și Dead or Alive. Setat în Japonia la sfârșitul shogunatului Tokugawa, jocul urmărește povestea unui ronin care trebuie să își croiască propriul drum într-o țară aflată în haos și diviziune. Jocul oferă un mediu deschis impresionant, amintind de „Ghost of Tsushima”, și un sistem de luptă complex care combină luptele cu sabia și explorarea. Grafica de înaltă calitate și povestea captivantă fac din „Rise of the Ronin” un titlu esențial pentru fanii genului.

11. Stellar Blade – 26 aprilie

„Stellar Blade” este un joc exclusiv pentru PS5, dezvoltat de Shift Up. Jocul o are în prim-plan pe EVE, o războinică originară dintr-o colonie orbitală, care trebuie să coboare pe Pământ pentru a înfrunta entitățile Naytibas și a salva umanitatea. Grafica uimitoare și luptele dinamice fac din „Stellar Blade” un joc de neratat pentru fanii genului. Jocul folosește tehnologii avansate ale PS5, precum feedback-ul haptic și trăgacele adaptive ale manetei DualSense, oferind o experiență de joc imersivă și captivantă.

12. Hellblade 2: Senua’s Saga – 21 mai

„Hellblade 2: Senua’s Saga” este o continuare mult așteptată, exclusivă pentru Xbox, dezvoltată de Ninja Theory. Jocul continuă povestea Senuăi, o războinică cu tulburări psihice care încearcă să salveze victimele tiraniei. Cu o poveste profundă și o prezentare cinematografică impresionantă, „Hellblade 2” promite să fie un titlu de referință pentru platforma Xbox. Jocul beneficiază de grafică de ultimă generație și o atmosferă intensă, menținând tradiția primului episod de a oferi o experiență de joc captivantă și emoționantă.

13. Black Myth: Wukong – 20 august

„Black Myth: Wukong” este un action-RPG foarte așteptat, dezvoltat de Game Science. Inspirat de romanul chinezesc „Călătoria spre Vest”, jocul urmărește aventurile Regelui Maimuță într-o lume plină de creaturi mitice și bătălii epice. Folosind Unreal Engine 5, jocul oferă grafici impresionante și un gameplay complex, similar cu jocurile din seria Souls. Boss-urile dificile și povestea captivantă fac din „Black Myth: Wukong” un titlu de neratat pentru fanii RPG-urilor de acțiune.

14. Star Wars Outlaws – 30 august

„Star Wars Outlaws” este un joc de aventură în lume deschisă, dezvoltat de Massive Entertainment, setat între evenimentele din „Imperiul contraatacă” și „Întoarcerea Jediului”. Jucătorii vor prelua rolul lui Kay Vess, o haiducă care caută libertatea și mijloacele de a începe o viață nouă alături de companionul său, Nix. Jocul pune accent pe explorarea planetelor și bătăliile în spațiu, oferind o experiență de joc bogată și variată. „Star Wars Outlaws” este un titlu esențial pentru fanii universului Star Wars și ai jocurilor de aventură.

15. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl – 5 septembrie

„S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl” este un FPS foarte așteptat, dezvoltat de GSC Game World. Jocul promite o experiență de joc imersivă într-un mediu deschis vast și periculos, afectat de radiații și anomalii. Folosind Unreal Engine 5, jocul oferă grafici impresionante și o atmosferă intensă, menținând tradiția seriei de a oferi o experiență de joc provocatoare și captivantă. Lansarea a fost amânată de mai multe ori, dar jucătorii speră că jocul va merita așteptarea.

16. Silent Hill 2 – 8 octombrie

„Silent Hill 2” revine cu un remake mult așteptat, dezvoltat de Bloober Team. Povestea urmărește pe James Sunderland, care se întoarce în orașul Silent Hill după ce primește o scrisoare de la soția sa decedată. Jocul păstrează esența originalului, dar aduce îmbunătățiri grafice semnificative datorită Unreal Engine 5. Atmosfera terifiantă și povestea captivantă fac din acest remake un titlu de neratat pentru fanii genului survival-horror.

Cele mai bune jocuri 2024 - Silent Hill 2
Cele mai bune jocuri 2024 – Silent Hill 2

17. Dragon Ball Sparking Zero – 11 octombrie

„Dragon Ball Sparking Zero” este un nou joc de luptă din universul Dragon Ball, dezvoltat de Bandai Namco. Jocul oferă peste 160 de personaje jucabile și bătălii spectaculoase în 3D, în locații iconice din seria Dragon Ball. Cu moduri de joc variate, inclusiv multiplayer local, și o poveste care urmează aventurile lui Goku, jocul promite să fie un succes pentru fanii seriei și ai genului de lupte.

18. Life is Strange: Double Exposure – 29 octombrie

„Life is Strange: Double Exposure” aduce înapoi pe Max Caufield, protagonistul primului joc. De data aceasta, Max studiază la universitatea Caledon și trebuie să rezolve misterul morții prietenei sale Safi. Jocul oferă mecanici de călătorie în timp și alegeri care influențează dramatic cursul evenimentelor. Cu o poveste emoționantă și un gameplay captivant, „Life is Strange: Double Exposure” este un titlu esențial pentru fanii seriei și ai jocurilor narative.

19. Assassin’s Creed Shadows – 15 noiembrie

„Assassin’s Creed Shadows” este un nou episod din seria cult a Ubisoft, plasat în Japonia feudală. Jucătorii îl vor controla pe Yasuke, primul samurai de culoare din istoria Japoniei, într-o poveste plină de intrigi și lupte. Jocul oferă un mediu deschis bogat în detalii și un sistem de luptă complex, menținând tradiția seriei de a oferi o experiență de joc captivantă și diversificată.

20. Call of Duty: Black Ops 6 – toamna 2024

Un nou titlu din seria Call of Duty, „Black Ops 6”, este așteptat să ofere moduri de joc variate, inclusiv Zombies, campanii scenarizate și coop local. Dezvoltat de Treyarch, jocul promite să fie un succes pentru fanii seriei, oferind grafici impresionante și un gameplay intens. Disponibil pe PC, PS4, PS5, Xbox One și Xbox Series, jocul va fi lansat direct în Game Pass, oferind acces rapid pentru abonați.

21. Dragon Age: The Veilguard – toamna 2024

„Dragon Age: The Veilguard” este o continuare mult așteptată a „Dragon Age: Inquisition”, dezvoltată de Bioware. Jocul urmărește încercările jucătorilor de a opri Fen’Harel să distrugă Voalul și să aducă haosul în lume. Cu lupte în timp real și opțiuni de pauză activă pentru strategie, jocul pune accent pe relațiile cu tovarășii și opțiunile romantice. Grafica impresionantă și povestea captivantă fac din „The Veilguard” un titlu de neratat pentru fanii seriei și ai RPG-urilor.

22. Indiana Jones and the Great Circle – 2024

„Indiana Jones and the Great Circle” este o exclusivitate Xbox, dezvoltată de MachineGames în parteneriat cu Lucasfilm Games. Jocul urmărește aventurile lui Indiana Jones între evenimentele primului și al treilea film, ducând jucătorii în locații iconice precum Vaticanul, Egipt și Himalaya. Cu Todd Howard în rolul de producător executiv, jocul promite o poveste originală și captivantă, plină de explorări și descoperiri misterioase.

23. Metal Gear Solid 3 Remake – 2024

„Metal Gear Solid 3 Remake” aduce înapoi clasicul joc de stealth cu grafică modernizată și mecanici îmbunătățite, folosind Unreal Engine 5. Jocul urmărește aventurile lui Big Boss într-o poveste plină de suspans și acțiune, menținând esența originalului creat de Hideo Kojima. Cu o lansare așteptată pentru finalul anului, remake-ul promite să fie un succes pentru fanii seriei și noii veniți, oferind o experiență de joc captivantă și nostalgică.


Pe măsură ce ne uităm la „cele mai bune jocuri video din 2024”, este evident că industria jocurilor video continuă să evolueze și să inoveze, oferind experiențe din ce în ce mai complexe și captivante. Anul 2024 se remarcă prin diversitatea și calitatea titlurilor lansate, demonstrând încă o dată creativitatea și dedicarea dezvoltatorilor din întreaga lume. Fiecare joc menționat în această listă aduce ceva unic și special, fie că este vorba de grafica uluitoare, poveștile captivante sau mecanicile de joc inovatoare.

În concluzie, „cele mai bune jocuri video din 2024” nu doar că vor satisface așteptările fanilor, dar vor și stabili noi standarde în industrie. De la aventuri epice în lumi fantastice până la lupte intense și strategii elaborate, aceste jocuri oferă ceva pentru fiecare tip de gamer. Indiferent de preferințele tale, acest an promite să fie unul memorabil, plin de lansări care vor rămâne în istorie ca unele dintre cele mai bune creații ale jocurilor video. Pregătește-te să fii uimit și captivat de experiențele incredibile pe care 2024 le are de oferit.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *