AcasăGhiduriCea mai buna baterie externa: Top...

Cea mai buna baterie externa: Top 4 baterii externe bune in 2022

-

Tehnologia avansează rapid, mai ales când vine vorba de cea mai bună baterie externă. Telefoanele noastre au ajuns să funcționeze ca un computer. Prin intermediul acestora putem fi la zi cu orice noutate, să trimitem email-uri, să urmărim clipuri video, să apelăm persoanele apropiate și chiar să le utilizăm pentru a comunica pe rețelele de socializare.

Un neajuns al acestora este bateria. Foarte puține telefoane rezistă o zi fără a fi încărcate chiar și când vine vorba de o utilizare lejeră. Din fericire, așa cum întodeauna există câte o soluție pentru orice problemă, bateriile externe vin în ajutor.

- Reclamă-

În acest ghid am selectate cele mai bune baterii externe din 2022 pe diferite segmente de preț, astfel încât orice persoană care dorește poată să-și aleagă un produs care se pliază conform necesităților sale.

Câteva aspecte importante

  • înainte de a cumpăra cea mai bună baterie externă trebui să știi cât de mult o vei folosi. Există o groază de modele pe diferite dimensiuni și capacitate. Astfel, în cazul în care știi că toată ziua te afli în deplasare sau că nu ai acces la o sursă de curent, înseamnă că trebuie să cumperi o baterie externă de capacitate mai mare. De asemenea, dacă te deranjează lucrurile mari, vei alege o baterie micuță și ușoară care încape până și în buzunar;
  • este important să știi încă de la început ce tipuri de dispozitive dorești să încarci prin bateria externă. Fiecare gadget se conectează prin cablu USB dar când vine vorba de telefoane, tablete, căști sau boxe bluetooth, s-ar putea ca unele din ele să nu fie compatibile;
  • dacă dorești să încarci un singur dispozitiv, nu e problemă, însă când vine vorba de mai multe, asigură-te că produsul pe care l-ai ales din lista cu cele mai bune baterii externe are o capacitate suficient de mare.

Cea mai bună baterie externa: recomandările noastre

Cea mai buna baterie externa fast charging

baterie externa fast charging Baseus Ambilight


Baterie Externa (Power Bank) Baseus Ambilight
30.000 mAh, Power Delivery 3.0 Compliant, 4 x Porturi USB &1 x USB-C PD



Acest power bank Baseus are un port de ieșire type C care suportă Quick Charge 3.0, ceea ce îl face foarte versatil. Cele mai multe produse din această nișă nu au un astfel de port, întrucât nu suportă încarcare rapidă.

Din acest motiv, împreună cu cei 30,000 mAh și a mecanismului de prevenire a supraîncărcării, supratensiunării, și trecerii peste limita de temperatură, această baterie externă este potrivită pentru oricine dorește un produs capabil să ducă mai multe cicluri de încărcare.

Cea mai bine vândută baterie externă

Acumulator extern ADATA P20000D


Acumulator extern ADATA P20000D
2xUSB, LED, 20000 mAh



Acest produs ADATA are o capacitate de încărcare uimitoare de 20.000 mAh, astfel încât permite încărcarea dispozitivelor de mai multe ori înainte de a rămâne fără energie. De aceea este cea mai bună baterie externă la capitolul vânzări. Este compatibilă cu diverse dispozitive electronice folosind porturile USB. Are un design frumos dar e și confortabil de ținut în mână.

Ea are două porturi USB, astfel încât două gadget-uri pot fi încărcate simultan și un port de intrare micro USB. De altfel, aceasta dispune de un display LED puternic, are o greutate de 450 g și o dimensiune de 2,3 cm x 8 cm x 16,3 cm (ceea ce o face transportabilă, în ciuda capacității sale mari de încărcare). Vine cu cablu de încărcare USB inclus și este proiectată pentru a fi utilizată intensiv.

Cea mai ieftină baterie externă

Xiaomi Mi Power Bank 3


Xiaomi Mi Power Bank 3
Fast Charge, 10000mAh, 18W



Xiaomi este, de asemenea, o companie care a atins un nivel înalt de prestigiu și respect in partea clienților atunci când vine vorba de gadget-uri bune la un preț cât mai mic, deoarece oferă cea mai bună baterie externă ca și preț în comparație cu restul modelelor de pe piață și are o durabilitate impresionantă.

Acest produs este fabricat din materiale rezistente de înaltă calitate. Proiectat de experți pentru a oferi cea mai bună experiență de încărcare, putând fi ținută lejeră în mână datorită dimensiunilor sale mici (7 cm x 1.4 cm x 14 cm) și a greutății de 252 grame. De altfel, este echipată cu patru becuri LED ce arată nivelul de energie rămas și două ieșiri.

Cea mai bună baterie externă ca eleganță

Xiaomi Mi Power Bank Pro


Xiaomi Mi Power Bank Pro
10000 mAh, USB-C, 2.4A



Acest brand oferă produse de calitate întrucât bateriile externe nu sunt o excepție. Xiaomi Mi Power Bank Pro are o capacitate de 10.000 mAh. Protecția sa din metal îl face nu numai elegant, dar, de asemenea, și rezistent. Este un model subțire și ușor, deoarece cântărește doar 228g.

Sfaturi: ce ar trebui să știi despre cea mai bună baterie externă

Dispozitivele electronice, în special telefoanele mobile, au devenit instrumente vitale în viața noastră de zi cu zi. Cu toate acestea, durata bateriilor este uneori insuficientă pentru a fi utilizate pe o perioadă mai îndelungată de timp. Însă, având cea mai bună baterie externă la îndemână poate fi de ajutor. În această secțiune vom discuta despre cele mai relevante caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a achiziționa una.

Ce dispozitive sunt compatibile cu o baterie externă?

Bateriile externe sunt utilizate cel mai des împreună cu telefoanele mobile. Acest lucru se datorează faptului că telefonul mobil este un instrument pe care aproape toată lumea îl are și îl folosește zilnic, astfel încât este normal ca din cauza utilizării sale intensive să rămână frecvent fără baterie. Problema este atunci când nu există nici o priză în apropiere sau când ne aflăm într-o călătorie. Cea mai bună baterie externă este soluția ideală pentru aceste situații.

Cu toate acestea, sunt utilizate în mod obișnuit pentru telefoanele mobile. Fără a se limita la acestea, bateriile externe pot fi utilizate și cu alte dispozitive care au diferite tipuri de intrări USB, cum ar fi camere, tablete, căști sau boxe. Unele modele pot chiar să încarce cele mai bune laptopuri.

Multe baterii portabile astăzi sunt proiectate inteligent și programate pentru a detecta tensiunea necesară pentru fiecare dispozitiv care trebuie încărcat la cea mai mare viteză posibilă în condiții de siguranță. Ele au, de asemenea, metode de prevenție împotriva supraîncălzirii.

Ce înseamnă mAh?

Abrevierea mAh se referă la miliamperi oră. Amperul este unitatea de masura a intensităţii curentului electric. Miliamper, prin urmare, este o miime dintr-un amper. Fără a fi nevoie să intrăm în aspecte foarte tehnice, mAh-ul unei bănci de energie indică cantitatea de energie care poate fi stocată în ea.

În mod logic, cu cât capacitatea de alimentare stocată este mai mare, cu atât dispozitivele pot fi încărcate de mai multe ori, fără a fi nevoie să reîncarci bateria portabilă. De altfel, cu cât sunt conectate mai multe dispozitive la bateria externă, cu atât aceasta se va descărca mai rapid.

Care sunt avantajele și dezavantajele unei baterii externe?

Indiferent că sunt sau nu cele mai bune baterii externe, acestea vin atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. În continuare, vom arunca o privire asupra argumentelor pro și contra:

Avantaje
  • Sunt de ajutor în deplasări la distanță
  • Permite încărcarea mai multor tipuri de dispozitive simultan
  • Unele modele sunt rezinstente la apă și la praf
  • În funcție de model, încărcarea poate fi atât wireless cât și prin fir la o viteză rapidă
  • Poate fi tranportat oriunde
Dezavantaje
  • Unele baterii externe se încarcă mai greu dat fiind numărul mare de mAh și lipsa tehnologiei Fast Charging

Criterii de care trebuie să ții cont atunci când cumperi cea mai bună baterie externă

Pe piață putem găsi o mare diversitate de baterii externe. Prin urmare, este normal să ne simțim oarecum confuzi atunci când încercăm să alegem una. Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie, am pregătit o secțiune cu criterii. Iată care sunt cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont atunci când cauți să cumperi cea mai bună baterie externă.

  • Dimensiune
  • Capacitate
  • Numărul de porturi
  • Durata de viață

Dimensiune

Dimensiunea bateriei externe pe care decizi să o cumperi ar trebui să se bazeze pe modul în care plănuiești să o utilizezi. Dacă ești de părere că o vei folosi zilnic, cel mai bine este să alegi un model care poate fi transportat ușor, așa că ar trebui să fie o baterie externă de dimensiuni mici. Desigur, acest lucru va avea un impact asupra numărului de încărcări pe care le poate efectua înainte de a se descărca complet.

Dacă ai nevoie de cea mai bună baterie externă care să fie capabilă să încarce de mai multe ori dispozitivele, atunci vei avea nevoie de un model care să aibă o capacitate mai mare. Astfel, există baterii externe care fie pot fi transportate chiar și în buzunar, cu un număr mic de mAh, fie  baterii mai mari și mai grele care nu pot fi transportate atât de ușor dar care pot efectua un număr relativ mai mare de încărcări.

Capacitate

Acest factor este legat de dimensiune. De exemplu, există modele care, deoarece au o capacitate mai mare, au și dimensiuni pe măsură. Cu toate acestea, această lucru nu e general valabil, întrucât există modele de dimensiuni similare dar cu capacități de încărcare diferite.

Cel mai important lucru este să aruncați un ochi pe specificațiile pe care le oferă producătorul, mai ales pe numărul de mAh. Cu cât acesta e mai mare, cu atât numărul de încărcări pe care bateria le va putea furniza crește. Adică, o capacitate mai mare asigură un număr mai mare de încărcări. Este important, de altfel, că acest număr va depinde, de asemenea, de dispozitivul pe care intenționați să-l încărcați.

Numărul de porturi

Numărul de porturi este foarte important. Acesta determină câte dispozitive pot fi încărcate simultan. Dacă trebuie să încarci un singur dispozitiv o dată, din când în când, un port USB va fi suficient.

Dacă ai nevoie să conectezi mai multe dispozitive odată, vei avea nevoie de baterie cu mai multe porturi. Există chiar și baterii externe care pot fi conectate la laptopuri.

Durata de viață

Durata de viață a unei baterii externe se referă la numărul de utilizări ale acesteia după achiziționarea sa. Este, de altfel, cunoscut și sub denumirea de ciclu de viață. Cel mai frecvent, bateriile externe au între 500 și 1000 cicluri de încărcare, care sunt destul de multe dacă luăm în considerare una pe zi.

Desigur, acest număr este o estimare și variază în funcție de modelul ales, dacă le utilizăm intensiv, ba chiar și de temperatura mediului în care sunt puse în funcțiune.

Concluzii

Telefonul mobil, precum și alte dispozitive electronice, au devenit o necesitate în zilele noastre. Datorită utilizării lor intensive, bateria nu pare a fi cel mai de nădejde prieten. Bateriile externe sunt în acest caz soluția cea mai potrivită.

Înainte de a alege cea mai bună baterie externă, există o serie de criterii pe care va trebuie să le iei în considerare, de exemplu, dacă o utilizați zilnic, dacă faceți deplasări de lungă durată în camping sau de serviciu, ș.a.m.d. În orice context, o baterie externă poate să ne scape de griji.

Sperăm că acest ghid a fost de ajutor. Apreciem orice părere, întrucât îți recomandăm să ne lași un comentariu în secțiunea de mai jos dacă ai fost sau nu mulțumit de topul nostru cu cele mai bune baterii externe.

- Reclamă-
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu, fondatorul MobileHub.ro, are 8 ani de experiență în bloguri tech, lansând Betit, Geeki și mobilehub.ro. Pasionat de gadgeturi, oferă recenzii și știri zilnice pe MobileHub.ro.

Trending

Articole Similare