GhiduriCe este GPT Chat şi cum se foloseşte?

Ce este GPT Chat şi cum se foloseşte?

Ce este GPT Chat şi cum se foloseşte? Popularitatea în plină expansiune a serviciului Chat GPT poate ameți mulți oameni. Cum se face că Chat GPT înțelege totul și răspunde la toate întrebările? De unde învață și cum învață?

Ce este GPT Chat?

GPT-3 este un sistem de inteligență artificială (AI) creat de OpenAI, un laborator de cercetare cu sediul în San Francisco. Cu capacitatea sa de a genera text asemănător omului, GPT-3 a devenit unul dintre cele mai discutate progrese în tehnologia AI. Dezvoltarea GPT-3 a început în 2018, când OpenAI a lansat prima versiune a modelului său de procesare a limbajului natural. De atunci, modelul a trecut prin mai multe iterații și a crescut la peste 175 de miliarde de parametri.

Scopul inițial al dezvoltării GPT-3 a fost de a crea un model de limbaj mai precis, care să poată fi utilizat pentru sarcini de procesare a limbajului natural, cum ar fi rezumarea și traducerea automată. De-a lungul timpului, a devenit clar că GPT-3 avea aplicații potențiale dincolo de aceste funcții de bază. De atunci, cercetătorii l-au folosit pentru a clasifica documente, pentru a răspunde la întrebări și chiar pentru a crea grafică pe computer din descrieri textuale.

GPT-3 este cunoscut în special pentru capacitatea sa de a învăța din seturi mari de date și de a genera text cu sunet natural, ceea ce îi permite să realizeze o mare varietate de sarcini, cum ar fi traducerea, răspunsul la întrebări, crearea de conținut pentru știri și adnotarea imaginilor. GPT-3 este, de asemenea, capabil să învețe sarcini noi fără a fi nevoie de instruire suplimentară, ceea ce îl face unul dintre cele mai flexibile și versatile modele AI disponibile în prezent.

Ce este GPT Chat
Ce este GPT Chat

Cum să folosești Chat GPT?

Pentru a folosi chat-ul GPT, aveți nevoie de acces la acest model AI. Puteți face acest lucru în mai multe moduri, în funcție de capacitățile și nevoile dvs. Iată câteva modalități prin care puteți folosi chat-ul GPT:

  1. Utilizarea unui serviciu online: OpenAI oferă acces la GPT-3 prin intermediul platformei sale API (Application Programming Interface). Puteți utiliza acest serviciu pentru a accesa chat-ul GPT prin intermediul aplicației web sau al unui alt software.
  2. Prin descărcarea și instalarea software-ului pe computer: De asemenea, puteți descărca și instala software-ul care vă permite să utilizați chat-ul GPT pe computer.
  3. Utilizarea aplicațiilor sau instrumentelor gata create: puteți utiliza, de asemenea, aplicații sau instrumente gata create care vă permit să utilizați chat-ul GPT. De exemplu, puteți folosi chatbot care se bazează pe GPT-3 și sunt disponibile pe diverse platforme, cum ar fi Facebook Messenger sau Slack.

Pentru a utiliza chatul GPT, trebuie mai întâi să alegeți cum să accesați acest model și apoi să urmați instrucțiunile de utilizare a acestui instrument. Este important de menționat că GPT-3 este un model de inteligență artificială și nu este capabil să gândească de la sine. Acesta poate răspunde doar la întrebările sau mesajele care îi sunt furnizate, așa că trebuie să vă amintiți să îi oferiți intrările potrivite pentru a obține rezultatele așteptate.

Pentru ce se folosește GPT Chat?

De la lansare, GPT-3 a fost folosit pentru a genera text pentru chatbot, pentru a rezuma date, pentru a crea articole și povești, pentru a construi sisteme de asistență pentru clienți, pentru a ajuta la sarcini de răspuns la întrebări și multe altele. Poate fi integrat cu alte servicii AI, cum ar fi Google Cloud Platform sau Amazon Web Services, pentru a automatiza sarcini sau pentru a rezolva probleme complexe. Capacitatea sa de a înțelege limbajul natural îl face deosebit de util în interfețele conversaționale, cum ar fi asistenții virtuali și chatboții.

Care sunt limitările Chat GPT?

Ce este GPT Chat
Ce este GPT Chat

Limitările chat-ului GPT-3 sunt similare cu cele ale altor modele AI și pot include următoarele aspecte:

  • Fără cunoștințe despre evenimentele mai noi de 2021: ca și alte modele AI, GPT-3 se limitează la informațiile disponibile la momentul în care a fost antrenat. Cunoștințele sale nu se extind la evenimentele de după 2021, deoarece nu are acces la actualizări sau date noi.
  • Lipsa gândirii independente: GPT-3 este un model de inteligență artificială și nu are capacitatea de a gândi sau de a decide singur. El poate răspunde doar la întrebări sau mesaje care îi vor fi furnizate, iar răspunsurile sale se bazează pe datele care îi vor fi furnizate.
  • Lipsa abilității de a înțelege contextul: GPT-3 nu poate înțelege contextul sau intenția persoanei care îi scrie. Prin urmare, este important să fiți precis și clar cu privire la întrebarea sau mesajul dvs., astfel încât GPT-3 să poată răspunde corect.
  • Limitări de limbă: Ca model de limbaj natural, GPT-3 este capabil să înțeleagă și să răspundă doar la limbile în care a fost instruit. În prezent, este capabil să accepte mai multe limbi, dar nu toate.

Aceste limitări trebuie luate în considerare atunci când utilizați chat-ul GPT-3. Este important să rețineți că acesta este un model AI și nu poate gândi de la sine sau înțelege contextul sau intenția persoanei care îi scrie.

Cum își dobândește cunoștințele Chat GPT?

Chat GPT 3 este un sistem de procesare a limbajului natural (NLP) dezvoltat de OpenAI, care a fost privit ca un salt înainte major în inteligența artificială (AI). Tehnologia se bazează pe un model de inteligență artificială numit Generative Pre-trained Transformer 3 (GPT-3), care utilizează învățarea automată pentru a genera răspunsuri asemănătoare oamenilor la interogările în limbaj natural. Chat GPT 3 este capabil să interpreteze interogările utilizatorilor și să le răspundă fără a se baza pe reguli sau scripturi programate. Acest lucru îl face un instrument puternic pentru crearea de aplicații AI conversaționale. Chatul GPT 3 utilizează modele de învățare profundă care sunt antrenate pe seturi de date de chat între oameni și computere. Analizând aceste conversații, modelul AI poate învăța

Cine a creat Open AI și Chat GPT pe care le folosim acum?

OpenAI a fost fondat în 2015 de un grup de oameni din tehnologie, inclusiv Elon Musk, Sami Altman și Greg Brockman. Scopul OpenAI este de a ajuta la promovarea AI într-un mod care să beneficieze omenirea. În acest scop, OpenAI cercetează și dezvoltă modele AI, cum ar fi GPT-3, care sunt disponibile publicului larg prin intermediul platformei sale API (Application Programming Interface). OpenAI este o organizație de cercetare non-profit care este finanțată din donații și investiții de la companii și donatori individuali.

Chat GPT poate ajuta la scoala?

GPT Chat
GPT Chat

Avertizăm împotriva folosirii acestui instrument pentru a genera eseuri, teme sau a-l folosi ca calculator pentru a rezolva probleme. În primul rând, Chat va răspunde întotdeauna în același mod, astfel încât toată lumea să poată verifica dacă este un articol independent sau doar o copie din Chat GPT. În al doilea rând, Chatul nu este încă foarte bun cu matematica și răspunsurile lui pot fi greșite.

Da, Chat GPT ne poate pregăti un rezumat de carte sau ne poate sugera un plan de lucru pentru un eseu – cu toate acestea, nu recomandăm rescrierea sau copierea textelor acestuia.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi