|

Ce este DM pe Instagram? Află cum să folosești chatul rețelei sociale

Ce este DM pe Instagram
Ce este DM pe Instagram

DM-ul de pe Instagram permite conversarea individuală sau în grupuri. Aceasta este o funcție integrată în rețeaua socială, care permite utilizatorilor să comunice în mod privat prin aplicația sau versiunea web a platformei.

Ce este DM-ul pe Instagram?

DM, sau mesaj direct, se referă la mesajele trimise prin Instagram Direct, funcția de chat a rețelei sociale. Aceasta permite trimiterea de texte, fotografii și videoclipuri în chat-uri individuale sau de grup. DM-urile sunt criptate pentru a proteja confidențialitatea conversațiilor.

Ce este DM pe Instagram
Ce este DM pe Instagram

Unde se găsește Direct pe Instagram?

Pentru a accesa Direct pe Instagram, trebuie să mergi pe ecranul principal al aplicației și să apeși pe pictograma de balon de mesaj sau pe avionul de hârtie, situat în colțul din dreapta sus. Opțiunea este disponibilă atât în aplicația pentru telefoane mobile, cât și în versiunea web a rețelei sociale.

Cum să folosești DM-ul pe Instagram?

DM-ul permite trimiterea de mesaje vocale, texte, fotografii și videoclipuri către alți utilizatori. Poți deschide chat-uri individuale sau crea un grup de chat pentru a comunica cu mai multe persoane simultan și poți efectua apeluri video.

Cum să trimiți o DM pe Instagram?

 1. Accesează DM-urile atingând pictograma de balon sau avion de hârtie.
 2. Caută numele utilizatorului în bara de căutare sau apasă pe pictograma de mesaj nou, în colțul din dreapta sus.
 3. Apasă pe „Crează chat” pentru a deschide un chat nou sau o conversație existentă.
 4. Scrie mesajul tău și apasă pe pictograma de avion de hârtie pentru a-l trimite.

De asemenea, poți trimite o DM direct de pe profilul unui utilizator, apăsând pe opțiunea „Mesaj” situată sub Bio.

Cum să trimiți o fotografie prin Direct pe Instagram?

 1. Folosește camera din colțul din stânga jos pentru a captura o fotografie direct prin Instagram, folosind filtrele și uneltele de editare ale rețelei sociale.
 2. Atinge pictograma de imagine din partea de jos dreapta pentru a alege o fotografie existentă din galeria telefonului.

Pot să trimit locația prin Direct pe Instagram?

Instagram nu are o funcție nativă pentru a trimite locația prin DM. Cu toate acestea, poți insera un autocolant de locație când faci o fotografie cu camera Instagram Direct sau poți trimite locația folosind linkuri de la servicii terțe, cum ar fi Google Maps.

Este posibil să trimiți alte tipuri de fișiere prin Instagram?

Instagram permite doar trimiterea de mesaje text, fotografii, videoclipuri și GIF-uri prin DM. Nu poți trimite alte tipuri de fișiere, cum ar fi PDF, DOC sau CSV.

Pot să trimit un mesaj tuturor urmăritorilor mei de pe Instagram?

Instagram nu recomandă trimiterea automată de mesaje prin Direct și poate identifica trimiterea repetată a aceluiași mesaj ca comportament de spam, ceea ce poate duce la blocarea contului. Totuși, există canale de difuzare pe Instagram, care permit trimiterea de mesaje la scară largă către abonați.

Ce este DM pe Instagram
Ce este DM pe Instagram

Cum să editezi mesajele directe pe Instagram

 1. Deschide o conversație pe Instagram.
 2. Apasă lung pe mesajul pe care vrei să-l editezi.
 3. Atinge „Editează” și modifică mesajul tău.

Când un mesaj este editat pe Instagram, apare un avertisment că textul a fost modificat deasupra balonului care conține mesajul. Totuși, nu este posibil să vezi ce era scris anterior.

Cum să răspunzi la mesaje specifice în Direct pe Instagram

Pentru a răspunde la un mesaj pe Instagram, apasă lung pe balonul cu mesajul de text, fotografie sau video, și atinge „Răspunde”. Apoi, scrie răspunsul tău și apasă pe pictograma de avion de hârtie pentru a finaliza editarea.

Cum să reacționezi la un mesaj pe Instagram

Pentru a lăsa o reacție la un mesaj trimis prin DM pe Instagram, apasă lung pe mesaj și alege emoji-ul preferat. Atingând ” + „, poți vedea alte opțiuni de emoji disponibile.

Cum să cauți un mesaj pe Instagram

 1. Accesează Instagram Direct și deschide chatul cu o persoană.
 2. Atinge numele utilizatorului, în partea de sus a ecranului.
 3. Atinge „Caută”, sub fotografia de profil.
 4. Introdu o frază sau cuvinte specifice pentru a căuta.

Instagram permite filtrarea conversațiilor în inbox-ul Direct?

Da. Dar aceasta este o funcție disponibilă doar pentru conturile profesionale de pe Instagram. Pentru a filtra mesajele în Instagram Direct, accesează DM-urile contului tău profesional și atinge „Filtrare” lângă bara de căutare. Alege între filtrele „Necitite”, „Neresponsate” și „Marcate”.

Pot să descarc conversațiile de pe Instagram?

Da. Este posibil să descarci informațiile contului tău, inclusiv mesajele directe, prin descărcarea unui backup de pe Instagram.

Pot să dezactivez notificările pentru DM pe Instagram?

Da. Poți dezactiva notificările individual pentru fiecare mesaj de pe Instagram sau poți folosi modul Silențios al Instagram pentru a opri notificările pentru mesaje până la 12 ore.

Instagram Direct este privat?

Da. Doar tu și persoanele cu care conversezi aveți acces la mesajele directe schimbate pe platformă. De asemenea, este posibil să activezi criptarea în DM-urile Instagram pentru a întări securitatea și confidențialitatea conversațiilor tale.

Ce este DM pe Instagram
Ce este DM pe Instagram

Cine poate să îmi trimită mesaje pe Instagram?

În mod implicit, orice persoană poate trimite mesaje către profilul tău de Instagram. Cu toate acestea, mesajele de la persoanele pe care nu le urmărești sau cu care nu ai interacționat niciodată devin solicitări de mesaj. Poți dezactiva solicitările pentru persoanele care îți urmăresc contul sau orice altă persoană de pe Instagram.

Pot să știu cu cine conversează o persoană pe Instagram?

Nu. Instagram Direct este privat și doar persoanele care schimbă mesaje au acces la conversație. Utilizarea aplicațiilor terțe care promit să descopere conversațiile altor persoane pe Instagram poate fi interpretată ca o încălcare a regulilor Instagram și poate duce la interzicerea contului.

De ce nu pot vedea mesajele pe Instagram?

Dacă cineva a trimis un mesaj și acesta nu apare în inbox-ul tău, este posibil ca conversația să fi ajuns la solicitările de mesaj. Accesează inbox-ul, atinge „Solicitări” lângă „Mesaje” și derulează până găsești opțiunea „Solicitări ascunse”.

O altă posibilitate este ca mesajul să fi fost șters. Celălalt utilizator poate șterge mesajele trimise pe Instagram Direct fără a lăsa urme sau poate trimite mesaje temporare care se autodistrug automat.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *